Rondreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka

€1050 per persoon

Sri Lanka is een fascinerend paradijsje in de Indische Oceaan. Indrukwekkende tempelcomplexen, theeplantages, kleurrijke vissersdorpjes, exotische palmstranden en een gastvrije bevolking.

 

Sri Lanka is zonder twijfel één van onze favoriete bestemming in Azië.
Zo kan je een olifantensafari maken, met een trein reizen tussen de theeplantages, dolfijnen en walvissen spotten maar proef je ook van een heerlijke keuken.

14 dagen
1
Dag 1  Aankomst Colombo
Bij aankomst op de luchthaven wordt U vriendelijk onthaald door uw gids met uw naambord. Transfer naar uw hotel in NEGOMBO, dicht bij de luchthaven. Rest van de dag vrij, ideaal na een lange vlucht.
2
Dag 2  Negombo - Anuradhapura
Na het ontbijt vertrekken we naar het noorden. Onderweg bezoek aan het OLIFANTENWEESHUIS van Pinnawela. Hier worden olifantenweesjes met de papfles grootgebracht. Aankomst in ANURADHAPURA in de late namiddag. Ontspanning aan het zwembad.
3
Dag 3  Anuradhapura - Sigiriya
Na het ontbijt bezoek aan MIHINTALE, waar de monnik Mahinda voor het eerst het Boeddhisme predikte op het eiland en de toenmalige koning bekeerde. Bezoek aan de kloosterruïnes en een stevige klim naar de tempel op de heuveltop. Ook bezoek aan ANURADHAPURA, de oudste hoofdstad van Sri Lanka. We bezoeken er o.m. de Bo-boom, een scheut van de Bodhiboom waaronder Boeddha de verlichting ontving. Verder zien we reuzegrote dagoba's, tempel- en paleizenruïnes die een terrein vullen van vele hectaren. Na het bezoek vertrek naar Sigiriya voor overnachting.
4
Dag 4  Sigiriya - Polonnaruwa
Vandaag bezoeken we POLONNARUWA, de antieke koningsstad van het oude Lanka. Deze 11 de eeuwse stad met z'n reuzegrote dagoba's, tempel- en paleizenruïnes straalt een mysterieuze sfeer uit. Vooral het Gal Vihara-complex met de 3 Boeddhabeelden is heel mooi en een geliefd onderwerp voor fotografen. Vrije namiddag voor ontspanning aan het zwembad of gelegenheid tot een JEEPSAFARI in het MINNERIYA Nationaal Park, bekend om zijn olifantenkuddes.
5
Dag 5  Sigiriya
Na het ontbijt, bezoek aan de 125 m hoge LEEUWENROTS VAN SIGIRIYA. Halfweg naar de top ontmoet U er de "Dames van Sigiriya", eeuwenoude en goedbewaarde fresco's van de halfnaakte hofcourtisanes aan het hof van Kaysapa. Vrije namiddag aan het zwembad van het hotel.
6
Dag 6  Sigiriya Dambulla - Kandy
In de vroege morgen vertrek naar KANDY. Onderweg bezoek aan de rotstempels van DAMBULLA met z'n honderden boeddhabeelden, soms nauwelijks te zien in het halfdonker van de grotten, waarvan ook de wanden en plafonds helemaal met taferelen uit het leven van Boeddha beschilderd zijn. Verpozing in een KRUIDENTUIN onderweg en bezoek aan een batikatilier alvorens Kandy te bereiken.
7
Dag 7  Kandy
Stadsbezoek aan KANDY en een bezoek aan de Botanische Tuinen van PERADENIYA, de vroegere koninklijke tuin, door de Engelsen als botanische tuin heraangelegd, terecht als één van de mooiste ter wereld beschouwd met een indrukwekkende verzameling orchideeën. Dichtbij bezoeken we ook een Edelsteenmuseum. In de loop van de dag brengen we een bezoek aan de Tempel van de Tand , de "DALADA MALIGAWA" , en de markt van Kandy - gevolgd door een folkloreshow. ‘Kandyan Dancers’.  
8
Dag 8  Kandy - Nuwara Eliya - Ella
Vanuit Kandy bezoeken we het op 2000 m hoogte gelegen NUWARA ELIYA, ook wel eens de "de stad boven de wolken" genoemd. Deze plaats is vooral bekend omwille van z'n vele theeplantages. Uiteraard stoppen we even om de theefabricage van nabij te bestuderen. Na het bezoek vertrek naar het station van Nanu Oya en dan per trein naar ELLA.
9
Dag 9  Ella
Ella is een klein dorpje met slechts 2 straten, waar wat winkeltjes en aan aantal restaurants gevestigd zijn. Het ligt tussen diverse bergen; je hebt schitterende vergezichten. Het is hier meestal een stuk koeler dan in de lager gelegen dorpen of steden. Vanuit dit dorp kunnen er diverse activiteiten ondernomen worden. De top van de “ Ella Rock” is in ca. 2,5 uur te beklimmen. Er zit een stevige klim in, dus dit is niet voor iedereen aan te bevelen. De moeite wordt beloond met een adembenemend uitzicht. De “Little Adam’s Peak” is ook voor minder geoefende wandelaars te beklimmen. In ca. 45 minuten bent u boven en zult beloond worden met een prachtig uitzicht. De Ravana Falls liggen ca. 15 minuten rijden vanaf Ella. U kunt lekker afkoelen onder de 25 meter hoge waterval. In het weekend is dit de plek waar Sri Lankanen graag gaan baden en verkoeling zoeken.
10
Dag 10 Relax
Na een vroeg ontbijt, vertrek naar het strandhotel voor een welverdiende rust aan de mooie Zuidkust. Tijdens het verblijf kunt U een optionele uitstap maken naar de de oude Hollandse vestingstad GALLE, met het Fort, de oude Hollandse kerk en binnenstad en ook een bezoek brengen aan de paalvissers in Weligama.
11
Dag 11 - Dag 14
Strandvakantie in Hikkaduwa. Op de laatste dag voorzien we een transfer naar de luchthaven.
Inbegrepen
  • Alle overnachtingen
  • Half pension (ontbijt en diner)
  • Privé Engelstalige gids en chauffeur
  Niet inbegrepen
  • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
  • Internationale vluchten
  • Lokale taksen
  • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven