Luxe rondreis Japan

Luxe rondreis Japan

€4750 per persoon

De letterlijke betekenis van Japan is ‘De oorsprong van de zon.’ Japan bestaat uit meer dan 3000 eilanden. De bekendste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kuyshi. Op deze eilanden woont het grootste gedeelte van de bevolking.

 

De eilanden zijn in het bezit van een mooi landschap met riviertjes, grote meren, vruchtbare vlaktes, steile bergen met witte toppen en de vulkaan Fuji. Honshu is het grootste eiland van Japan en hier bevinden zich dan ook de belangrijkste steden waaronder Tokyo. Tokyo is dé grootste metropool ter wereld.

1
Dag 1 Tokyo - Kyoto
Bij aankomst op de luchthaven, shuttletransfer naar het station van Kyoto. Van hieruit neem je een taxi (niet inbegrepen) naar de pier voor de boottransfer naar het unieke Hoshinoresort. Rest van de dag vrij om te genieten van het resort en zijn prachtige omgeving. ’s Avonds is er een typisch Kaisekidiner in het resort. Kyoto is de bakermat van de Japanse cultuur. Eeuwenlang was Kyoto immers de hoofdstad van het Japanse keizerrijk. Mede doordat Kyoto in de wereldoorlog gespaard is gebleven, zijn er nog tal van oude bezienswaardigheden te bewonderen. Er zijn zoveel tempels en schrijnen - men spreekt van een tweeduizendtal - dat het onmogelijk is er zelfs maar een tiende van te zien. Met wat geluk komen we in de traditionele Gion-wijk ook geisha's en maiko's tegen, die op tempelbezoek zijn.
2
Dag 2 Kyoto
Na het ontbijt verlaat je het resort per boot. Met de taxi verder naar het stadshotel in Kyoto (niet inbegrepen). In de namiddag begeleide fietstocht door de achterstraatjes van Kyoto. Deze fietstocht start aan het station van Kyoto. Je rijdt met een privé Engelstalige gids door de kleine straatjes van de bekendste geishadistricten van Kyoto, Gion en Miyagawacho. Hier kom je zeker en vast wel enkele paraderende maiko's (geisha's in opleiding) tegen! Je fietst verder met een verkoelende bries langs de Shirakawarivier naar het park rond het Keizerlijk Paleis.
3
Dag 3 Kyoto
Ontbijt in het hotel. Excursie in Nara – Cherry Blossom Tou Mount Yoshino. Deze tour start om 9u30 aan het Granvia Hotel in Osaka. Met de trein naar het station van Yoshino waar jullie Japan's oudste kabelbaan instappen naar de Kimpusenjitempel op Mount Yoshino. Verheug je alvast op het uitzicht over meer dan 30.000 bloeiende kerselaars die de bergruggen en valleien bedekken, een fotogenieke ervaring!
4
Dag 4 Kyoto
Na het ontbijt ontdek je de belangrijkste bezienswaardigheden van Kyoto per fiets. Een volledige dag fietsen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Kyoto met privé Engelstalige gids. Je start aan het station van Kyoto, vlakbij de Nishi-Honganji Tempel. Daarna fiets je naar het Nijo-kasteel dat een goed inzicht geeft in het paleisleven van de shoguns. Na de lunch verder per fiets naar het Gouden Paviljoen of Kinkakujitempel die volledig met bladgoud bedekt is en weerspiegeld wordt in de harmonieus aangelegde vijver. Ernaast ligt de wereldberoemde zentuin van de Ryoanjitempel. We fietsen verder de stad uit naar het bamboebos van Arashiyama waar de fietstocht beëindigd wordt.
5
Dag 5 Koya San
Ontbijt. Vandaag reis je met de Mount Koya Heritage Pass naar Koyasan voor een unieke overnachting in een boeddhistische tempel. Koya-san is een klein dorpje omgeven door bergen en het absolute centrum van het Shingon-boeddhisme. De stichter van deze boeddhistische stroming ligt hier dan ook begraven, op de Kokunoin begraafplaats. Er zijn tal van boeddhistische tempels te vinden langs de baantjes van het dorp, alsook ontelbare grafstenen van allerlei historische figuren. Er zijn geen hotels te vinden op Koya-san, je kan er enkel verblijven in de vele tempels. Rest van de dag om Koya te ontdekken. Vanavond voorzien we een vegetarisch diner.
6
Dag 6 Mt. Fuji
Na het eenvoudige ontbijt kan je de regio nog wat verder verkennen, alvorens je klaar te maken voor de treinreis (+/- 6u) naar Asagiri. Mount Fuji, is in feite slechts een van de vele vulkanen in deze regio, die bekend staat voor haar warmwaterbaden met medicinale werking. De Fuji-berg is met z'n 3776 m niet enkel de hoogste berg van het land, maar tegelijk een heilige berg én het symbool van Japan. Driehonderd jaar geleden was de vulkaan voor het laatst actief. Het beklimmen ervan was van oorsprong een religieuze activiteit, tegenwoordig is het een populaire sportieve bezigheid die in tien etappes wordt afgewerkt. Aan de voet van de berg liggen bossen, rijstakkers en vijf meren, waarvan het Kawaguchi-meer de berg prachtig weerspiegelt.
7
Dag 7 Lake Kawaguchi
Na het typisch Japans ontbijt word je klaargemaakt voor het paragliden nabij Mt Fuji, met unieke uitzichten over de kegelvormige vulkaan. Na deze wonderlijke vlucht, reis je per bus naar de ryokan aan de oevers van het Kawaguchimeer. Geniet van de natuurlijke mineraalbaden en verwen je zintuigen met het smakelijke Kaisekidiner. Het Kawaguchi-meer is het tweede grootste en gemakkelijkst bereikbare van de vijf Fuji-meren die opgenomen zijn als UNESCO Werelderfgoed. Waar het noorden van het meer nog bijna volledig ongerept blijft, is er in het oosten een populair resort van warmwaterbronnen (onsen) ontwikkeld, vervolledigd met tal van attracties zoals musea, kunstgalerijen, tempels, amusementsparken en ontelbare geothermische baden. Het stadje is vooral bekend voor haar prachtige panoramische uitzichten over Mt Fuji. Het idyllische meer biedt tal van water gerelateerde activiteiten zoals vissen, kano, motorboot en waterski. Andere populaire activiteiten zijn tennis, golf, skiën in de winter en in de zomer het verkennen van de vele pittoreske wandelpaden.
8
Dag 8 Takayama
Onbijt. Takayama is een karaktervolle stad in de Japanse Alpen en van oudsher het centrum voor ambachtslui. Door haar geïsoleerde ligging in het omringende gebergte, heeft deze plaats haar authenticiteit grotendeels weten te bewaren. We bevinden ons hier in het Japan uit de Edo-periode.
9
Dag 9 Tochigi Perfecture
Na het ontbijt rijden jullie verder per bus naar Tokyo waar je de trein neemt naar Nikko (+/- 3u). Ook hier logeer je in een Japanse ryokan met warmwaterbaden. Breng een bezoekje aan het Nikko Nationaal park of bewonder het werelderfgoed van het Toshoguschrijn. ’s Avonds is het diner inbegrepen. De Tochii-prefectuur is een landelijk gedeelte van Japan dat gekend staat voor haar historische gebouwen, schrijnen, rivieren en warmwaterbronnen. Tochigi is omgeven door bergen en nationale parken en daardoor een ideale bestemming om te wandelen in de zomer en te skiën in de winter. De grootste bezienswaardigheid is ongetwijfeld Nikko Nationaal Park met het Chuzenji-meer en de Kegon-watervallen. De andere grote attractie is het Toshoguschrijn dat tot werelderfgoed werd benoemd.
10
Dag 10 Tokyo
Na het ontbijt kan je je verkenning van deze mooie regio nog verder zetten, alvorens de trein terug naar Tokyo te nemen. 's Avonds beleef je de spectaculaire robotshow tijdens het diner. Tokyo, het voormalige Edo, werd de nieuwe hoofdstad van Japan na Kyoto en sindsdien is de stad uitgegroeid tot een metropool met meer dan 13 miljoen inwoners. Het is een onwaarschijnlijk boeiende stad vol tegenstellingen, waar altijd wel iets te beleven valt. De verschillende wijken van deze fenomenale stad hebben elk een specifiek karakter. Van de elektrische sound van Akihabara tot de prachtige keizerlijke tuinen en heiligdommen van Chiyoda, van het levendige jeugdcultuur Mekka van Shibuya naar de prachtige aardewerkwinkels en tempelmarkten van Asakusa. Achter elke hoek schuilt een nieuwe verrassing.
11
Dag 11  Tokyo
Na het ontbijt, bezoek aan een van de sumo trainingen. Met het openbaar vervoer bereik je samen met de lokale Engelstalige gids de 'sumostable', waar de sumoworstelaars samen leven volgens een strikte hiërarchie en volgens de eeuwenoude Japanse gewoontes. Ervaar zelf tijdens een sumotraining hoe de sumoworstelaars hun lichamelijke en geestelijke limieten opzoeken. De toegang tot sumotrainingen wordt enkel toegestaan indien je goed gedrag vertoont en de sumotraditie respecteert. De gids zal uitleggen hoe je de tradities in ere houdt tijdens de training.   In de namiddag vrije tijd om Tokyo te verkennen of ritje per maricar (Let op! Hiervoor is een Japanse vertaling van je rijbewijs vereist!). Geniet 's avonds van een dinercruise met spectaculaire avondzichten over de miljoenenstad.
12
Dag 12 Tokyo
Na het ontbijt maken jullie een wandeling door de levendige wijk van Harajuku + streetfood tasting. De tour start bij het Tokyo Tourist Information Center in Shinjuku. Met een ervaren gids wandel je naar de Takeshita straat, gekend om zijn boetieks en unieke souvenirwinkels. Alsook het hypermodieuze Ura-Harajuku district (Harajuku backstreets) waar de Japanse jeugd paradeert in hun extravagante outfits. Daarna ga je verder langs de Omotesando Hills. De tour eindigt bij één van Harajuku's bekendste crêpe shops. Maaltijden NIET inclusief. Laatste namiddag vrij in Tokyo om nog andere bezienswaardigheden op eigen houtje te ontdekken of... shopping!
13
Dag 13 Einde van de reis
Ontbijt in het hotel. Shuttletransfer naar de luchthaven.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Alle maaltijden volgens programma
 • Transfers ter plaatse
 • Japan rail pass
 • Koyasan Heritage Pass
 • Busticket Shinfuji – Asagiri
 • Busticket Asagiri – Lake Kawaguchi
 • Nikko All Area Pass
 • PASMO Metropas twv 1500 JPY
  Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Lokale taksen
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven