Rondreis Japan

Rondreis Japan

€3149 per persoon

De letterlijke betekenis van Japan is ‘De oorsprong van de zon.’ Japan bestaat uit meer dan 3000 eilanden. De bekendste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kuyshi. Op deze eilanden woont het grootste gedeelte van de bevolking.

 

De eilanden zijn in het bezit van een mooi landschap met riviertjes, grote meren, vruchtbare vlaktes, steile bergen met witte toppen en de vulkaan Fuji. Honshu is het grootste eiland van Japan en hier bevinden zich dan ook de belangrijkste steden waaronder Tokyo. Tokyo is dé grootste metropool ter wereld.

16 dagen
1
Dag 1 Vertrek naar Tokyo
Internationale vlucht van Brussel naar Tokyo.
2
Dag 2 Tokyo
Bij aankomst in de luchthaven word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Shuttle transfer naar het standscentrum. Tokyo, het voormalige Edo, is met meer dan 13 miljoen inwoners de thuisbasis van een kwart van alle Japanse inwoners. Het mag dan ook niet verwonderen dat de Japanse hoofdstad één van de grootste steden ter wereld is. Het is een plaats waar het drukke stadsleven botst met de rust van oude tradities. Hoewel die energie soms overweldigend is, blijft Tokyo een prachtig voorbeeld van het naoorlogse mirakel dat Japan is geworden.
3
Dag 3 Tokyo
Ontbijt. Verdere ontdekking van Tokyo of deelname aan één van de vele mogelijke excursies zoals het bijwonen van een sumotraining, dineren in een robotrestaurant, gegidste wandeltocht in de stad, bezoek aan een Japans theater etc.
4
Dag 4 Tokyo
Ontbijt. Vrije tijd om de regio net buiten Tokyo te ontdekken. Bezoek aan het Nikko wereldwonder. Hier ga je het Nikko Toshogu schrijn bezoeken, beroemd om haar pracht en praal en het heeft een verfrissende afwisseling met de anders sobere Japanse architectuur. Vandaag kan je ook kiezen voor de schatten van Kamakura. Dit was in de 12e en 13e eeuw de hoofdstad van Japan. Bezoek aan de Grote Boeddha (13m) en de Hasedera tempel. Je geniet hier ook van een Japanse thee-ceremonie.
5
Dag 5 Tokyo - Hakone
Ontbijt. Met je Japan railpass reis naar Hakone. Deze excursie duurt een volledige dag en neemt je mee naar het vijfde station van de legendarische Mount Fuji. Vervolgens geniet je van een cruise op Lake Ashi en de bezienswaardigheden rond het meer zoals de kabelbaan die je over de zwaveldampen voert. Je bezoekt ook Hakone, de uitvalsbasis voor een bezoek aan deze regio, befaamd om haar warmwaterbronnen. Lunch is inbegrepen. Verder met Hakone free pass naar de ryokan. Typisch Kaiseki-diner.
6
Dag 6 Hakone - Mt. Fuji
Ontbijt. Vrije tijd om te regio te ontdekken. Je kan vandaag bijvoorbeeld paragliding met zicht op Mount Fuji.
7
Dag 7 Hakone - Takayama
Na het ontbijt reis je met de Japan Rail Pass naar Takayama.
8
Dag 8 Takayama
Onbijt. Takayama is een karaktervolle stad in de Japanse Alpen en van oudsher het centrum voor ambachtslui. Door haar geïsoleerde ligging in het omringende gebergte, heeft deze plaats haar authenticiteit grotendeels weten te bewaren. We bevinden ons hier in het Japan uit de Edo-periode.
9
Dag 9 Takayama - Kanazawa
Ontbijt.  Met de bus naar Kanazwa via Shirakawago.
10
Dag 10 Kanazawa
In de oude kasteelstad Kanazawa werd niet alleen het kasteel grondig gerenoveerd maar is het ook interessant om te kuieren in de oude geisha- en samoeraidistricten, waar we kunnen proeven van het hofleven van weleer. Hier bevindt zich ook één van de drie bekendste Japanse tuinen, Kenrokuen, aangelegd door de invloedrijke Maeda-clan.
11
Dag 11  Kanazawa - Hiroshima
Na het ontbijt reis je met je Japan rail pass naar Hiroshima.
12
Dag 12 Hiroshima en Miyajima 
Hiroshima is op zijn minst gezegd een stad met veel geschiedenis. Toen de atoombom op de stad viel in 1946, vernielde het alles binnen een straal van 2 km. Vrijwel meteen daarna begon de heropbouw van de stad; historische gebouwen zoals de Shukkeien tuin en Hiroshima kasteel werden gereconstrueerd, en een groot park ter aandenken van deze gebeurtenis werd aangelegd: Peace Memorial Park. Miyajima heet eigenlijk Itsukushima, maar wordt meer Miyajima genoemd wat letterlijk schrijn-eiland betekent, naar het beroemd Itsukushima schrijn en de bijbehorende torii die midden in het water staat en bij hoogtij op het water lijkt te drijven. Met de JR Miyajima Ferry kan je van de ferry terminal van Miyajimaguchi naar Miyajima varen, deze is inbegrepen in de JR Railpass.
13
Dag 13 Hiroshima - Kyoto
Ontbijt. Met de Japan rail pass naar Kyoto. Het is interessant om onderweg het Himeji-kasteel te bezoeken.
14
Dag 14 Kyoto
Langer dan 2000 jaar was Kyoto de Keizerlijke Hoofdstad van Japan met een hoeveelheid aan bezienswaardigheden die in de loop der eeuwen werden opgericht is dan ook immens. Een verblijf in Kyoto is volgens ons nooit te lang om rond te kuieren door de kleine steegjes waar nog geisha's en maiko's rondwandelen in traditionele kimono. Daarbuiten zijn er meer dan 3000 tempels, schrijnen en tuinen te ontdekken. De meest populaire bezienswaardigheden zijn zonder twijfel Kinkakuji of het Gouden Paviljoen, de Zen-temple Ryoanji met haar beroemde rotstuin en Kiyomizudera met een panoramisch uitzicht over de stad. Wandel langs het Filosofenpad naar Ginkakuji of het Zilveren Paviljoen en breng ook zeker een bezoek aan het Nijo-kasteel met prachtige muurschilderingen in bladgoud.
15
Dag 15 Kyoto
Ontbijt. Bezoek aan Uji en Nara. Deze excursie duurt een hele dag. In de voormiddag maak je kennis met het pittoreske theedorpje Uji, waar je een traditionele theeceremonie meemaakt en proeft van een kopje echte Japanse thee. Ook een bezoek aan de Byodo-in tempel kan niet ontbreken. In de namiddag ga je naar Nara, waar je de prachtige en imposante Todaiji tempel bezoekt, en de beroemde herten van Nara ontmoet. Lunch is inbegrepen.
16
Dag 16 Terugvlucht
Ontbijt. Transfer per shuttlebus naar de luchthaven van Osaka voor de terugvlucht naar Brussel.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Ontbijt
 • Alle maaltijden volgens programma
 • Alle verplaatsingen zoals in het programma
 • Transfers ter plaatse
 • Japan rail pass
 • Excursie Nikko
 • Excursie Kyoto
  Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Lokale taksen
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven